roligtlivver.blogg.se

frots igen på Kina

Publicerad 2015-04-30 21:45:38 i Allmänt,

Sista åkte vi cykeltaxi. Tror jag nästan var lite för tung för vår chaufför eller vad det kallas, cykelpendlare kanske. Lite för tung alltså för han fick stå upp och trampa och i slutet höll han på att krocka med en buss.
 
På tal om krockar så är det ett under att det inte sker mer trafikolyckor så hemskt som alla kör. NU vet ju inte jag hur det är med olycksstatistiken eftersom jag inte tyat läsa om detta. Men jag såg inga olyckor.
Hemskt vad jag babblar här då.
Nu ska vi se om vi gjorde något vettigt i stället. ´Nä nu hade vi gjort Christina hela utmattade, dessa ungdomar ingen ork! och vi tog taxi hem.

Där väntade Ida och efter mat så blev det lite spel,Skipboo och Ida vann och Gunnel sist. Nu hade Gunnel aldrig spelat det innan och vi gav henne kanske inte dom rätta tipsen. Men hon lärde sig och i slutet tror jag t o m hon vann någon gång.

En bild så ni förstår att vi varit i Kina.

forts Kina

Publicerad 2015-04-28 13:38:14 i Allmänt,

Ja så var vi alltså i Kina. Efter en natts stärkande sömn så skulle vi "göra stan".
 
Med Christina som guide så for vi in till centrum i Suzhou uttalas  sudjo ungefär.
 
 Vi gick på en liten affärsgata. Inte en turist i sikte. Ja dvs om kineserna som gick där var turister kan jag ju inte uttala mig. Men med en blond Ida och en vit Micke så syntes vi ganska väl. Här är ett litet fik.Ett fik med kaffe tror jag dock inte det var. Fortfarande har inte kaffekulturen slagit igenom utan det är te som gäller. Te som man har med sig i en flaska överallt. Sen fyller man på med vatten med jämna mellanrum. Kanske kan kallas kinesernas "tv-kanna"??
Vi strosade runt ganska länge och sen skulle vi ta bussen hem men först tog vi oss en tur med cykeltaxi. En vanlig företeelse i stan. Christina och Micke i en  och Gunnel och jag efter. Jag  kände mig lite som James Bond: "Follow that cycle" eller hur han nu skulle sagt detta. Fram till samma ställe kom vi i alla fall.
Och druckit kaffe har vi. För det där med inget kaffe är inte riktigt sant. Starbuck överallt. Och Pacific Coffe. Mycket,  mycket,  mycket är amerikaniserat i Kina.
 
Vi njöt verkligen av att titta på allt. Vädret var perfekt. Lagom varmt och ingen sol. Ingen sol är en klar fördel för det här gänget med en Micke som inte tål sol.
Åt gjorde vi också men var eller hur kommer jag då inte ihåg.
En bild från kina är det men vad vete sjutton.
En matbild skulle det ju vara och mig veterligt så åt man inte detta.
Men grodor åt man!!!! Förmodligen bara låren.
Här är klart och tydligt en matbild. Men absolut inte från Kina utan från Kastrup. Jag VET att det finns många fina matbilder för Micke äääälskar att ta kort på maten. Kommer nog att komma fram till dom med vad det lider.
 
Här ska jag skriva många och långa Kina-rapporter.
 
 
 
 
 
 

hemma igen

Publicerad 2015-04-27 06:43:59 i Allmänt,

Nu kanske någon undrar, vadå hemma,har hon varit borta?
Jo det har jag faktiskt.
 

Här har jag varit. I Kina, elmopparnas land. Bevis att jag varit där (i alla fall att Micke varit där) ser man till höger för där står Christina och Micke.
Min vision av Kina som ett cykelland, där cyklande skaror fyller gatorna har helt ändrats. Dessa elmoppar smyger fram och skrämmer ibland slaget på ovarsamma turister.
Men vi klarade oss från svårare möten. Alla utom Gunnel som med Rogers cy6kel lyckades krocka med en dylik. Blev inte så himla bra. Blåmärken och ont. Men inte värre än att hon kunde följa med på det tuffa program som värdarna lagt upp för att vi skulle hinna se så mycket som möjligt.
Och beträffande elmopparna så är det så att förr hade man ju förutom cyklar också illa osande moppar. Men så bestämdes det nästan bara på en vecka att man INTE fick ha dylika utan måste ha med el. Och vips så blev det så. Min undran är var sjutton gjorde man av dom andra. Med kineserna förmåga till affärer så har man säkert sålt dom till ett annat land så dom nu förpestar luften där.
 
Börjar från början. Eftersom Roger, Christina och Ida sedan jul är kineser så MÅSTE vi ju ner och kolla hur dom har det. Simon bor fortfarande i Asarum för studenten väntar om en månad. Sen får man se vart han tar vägen.
 
Så vi tog Gunnel med oss och for. Buss, tåg och sedan direkt från Kastrup till Shanghai. Bekvämt och bra.
Mottogs på flygplatsen och sen två timmar med bil och vi var här.
 Ja kanske inte precis här i Rogers vinkällare. Men i huset som tillhörde vinkällaren. Ett hus inrett med kinesisk stil, dvs MÅNGA kuddar, STORA bordslampor, STORA blomdekorationer i alla former och STORA kristalllampor. Hmm är väl inte Sigvants stil precis.
Och så vinkällaren. Som innehåller 100 flaskor vin. Vin som fanns med när man hyrde det och som egentligen bara är rekvisita. Visserligen finns det vin där men ingen kan dricka det. Men tjusigt va. Och nu ljög jag lite för Gunnel hon smakade en flaska och sa att det var bättre än Thor-Leifs special!
Huset var stort, vi ficka alla varsitt rum och varsin toalett. Och i Mickes sovrum fanns en av huset 7 kristallampor. Och han älskar ju sådana så det var perfekt.
Jag fick mitt rum på översta våningen vilket innebar att jag fick en hel del motion bara genom att hämta något på rummet. 40 trappsteg dit.
 
En liten trädgård hörde till och sista veckan så tillbringade Micke o jag mycket tid med att dricka kaffe och läsa. Trädgårdsarbete behövde vi inte göra för då tog vi jobbet ifrån mannen som skulle göra det. Han ingick i hyran så vi ville inte ta jobbet ifrån dom. Hade nog tom varit riktigt dumt.
 
En gång så hade dom fixat lite med några cementrester som blivit kvar och när det var klart så var deras blå tossor/skoskydd kvar och Christina sa till damen som var lite chef över alla gubbarna. Men sen gick det en dag och jag tog in dom och slängde dom när jag gick förbi.
Men döm om min förvåning när det nästa dag var en "gubbe" i trädgården precis utanför dörren där jag satt. Han letade förtvivlat efter några blå tossor. Han tom hämtade en borste och borstade i landet. Och jag kunde ju inte förklara vem som tagit det han skulle hämta.
Återkommer med mer från resan
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela