roligtlivver.blogg.se

snart slut på året.

Publicerad 2017-12-27 20:00:08 i Allmänt,

Ja alltså snart slut på året och nu ska jag ge ett nyråslöfte:
Blir väl mest till mej själv.
Men jag ska inte sluta röka (gjorde jag för37 år sedan) jag ska inte banta. Är så jädrans trött på vikt och tocket prat.
Jag ska inte bli ordentligare. Går inte har försökt i måååånga år. Ska inte bli snällare. Det går väl inte????
 
Nä men jag ska blogga 2 ggr i veckan. Kan ju bli min egen dagbok. Var så länge sedan jag skrev en sådan.
 
Här kan jag berätta ett dagboksnostalgiminne. Projektet är väl NOSTALGI. Om inte så döper jag det till detta nu.
Jo året var väl 58 eller däromkring. Jag var i Lönsboda hos kusin Ingrid och inte att förglömma hennes lillebror Pelle.
 
Jag tillbringade mycket tid där under dessa åren. Och jag skrev lite dagbok. Och där fanns ju söta fina pojkar där i omgivningarna. Ingrid o jag hade mycket skoj. Och lite tankar och funderingar om dessa pojkar. En del funderingar nedskrivna i ovan nämnda dagbok.
 
En kväll när vi var samlade hos Johnssons. Ja med några pojkar också faktiskt . Så säger en av pojkarna något som jag genast vet att det kommer från min bok. Och pojken som sa det var just vad det handlade om. Så generad och arg jag blev. Boven som hittat boken var så klart lillebror Pelle. Han hade hittat och så klart letat, boken och visat den för dom andra. HAN tyckte nog det var kul.
 
Men så tyckte inte jag Mitt humör kom fram då och jag sa upp bekantskapen med både Pelle, men han fick jag ju bli sams med, och pojken i fråga.
Och boken rev jag ur alla bladen ur och spolade ner på toaletten.
Så slutade både den dagboken och den romansen...
Dagens nostalgitripp.
 

forts projekt

Publicerad 2017-12-07 09:51:14 i Allmänt,

Bild från Göteborg. Badbild. Bad måtte ligga i mina gener. Den lilla runda bestämda flickan är alltså jag.
Och så här ser jag ut nu när jag badar. I ett annat projekt. Bada i alla Olofströms sjöar.
 
 
Bad har nog alltid spelat en central roll i mitt liv. Kommer säker mera sen.
 
Jag kommer som sagt inte ihåg så mycket från åren i Göteborg. Men det är lite underligt för jag har ändå en känsla därifrån.En känsla av att livet var skönt och bra med föräldrar som trots alla bekymmer älskade livet där. Kanske därför som bara ordet Göteborg får mig att må bra.
 
Och dagens rapport är att i går badade vi och då hade temperaturen i vattnet stigit!!! till nästan 4 och ändå var det kallare än någonsin. HUR kan detta vara skönt. Vet inte men det är så. Och i går var det av mina "tant-gruppers" tur att komma hit. Denna gången var jag förberedd. Förra gången hade jag glömt att dom skulle komma. Men ta mig sjutton blev det ändå riktigt bra.
 
Snart ska jag till Kyrkan. Är det inte också ganska underligt att jag nuförtiden är en flitig besökare i kyrkan.Sanningen är väl närmare att jag gillar arbetet man gör. Är med i Internationella gruppen som ofta jobbar för att hjälpa barn. I söndags var jag på julskyltningen och sålde lotter mm. Lite kallt men mysigt. Och i tisdags var det dags för något som heter Bara Vara. En kväll med kaffe och smörgåsar och ofta lite musik. Vi brer mackor och fixar med kaffe mm.
Och i dag då`?   Jo i dag ska jag hjälpa till i barngrupperna för att försöka få ihop ett julspel till förskoleklasserna. Också väldigt fint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

söndag

Publicerad 2017-12-03 12:41:55 i Allmänt,

Snygg titel eller hur? Bara så att jag vet att det är söndag. Har nästan lite svårt att hålla ordning på dagarna. Så är det när man är pensionär. Men i dag är det ju t o m första advent. Och i dag har jag tänt min gamla adventsljusstake, den i röd plast som vi fick av svärmor julen 1971. Kanske är den inte så vacker, inte så klassisk utan den är alltså bara en röd plastsak. Men jag älskar den. Nostalgi? Ja kanske.
 
Projektet:
Alltså min mamma och pappa träffades i Göteborg. På restauran Kusten. En skånska och en närkebo. Och sen sa det nog klick. Att dom trivdes i Göteborg vet jag. En av dom få sakerna som jag hann fråga mamma om. Dom älskade Göteborg. Men tråkiga omständigheter gjorde att dom flyttade ner till Skåne. Trivdes kanske där också men inte lika bra. Jag vet det!!
 
Från Slottskogsgatan flyttade vi till Fiskebäck. DÅ var Fiskebäck en by på landet. NU är det stort. Först bodde vi hos en familj som hade lantbruk. Familjen Thorsson. I Fiskebäck var det mycket sommargäster och mamma berättade att hon gjorde mig ren och fin så hon skulle slippa skämmas för dom "fina" sommargästerna, jag var ju 3 år, och sen fick jag leka ute. Efter en kvart så var jag inte ren och fin längre. Och så är det fortarande. Efter en kvart så är jag inte ren och fin längre.
Nu ska vi se om jag får in något kort. Annars slutar jag skriva här och fortsätter en annan dag.
Här är ett kort från Fiskebäck. Någon som hittar mej här. Skriv i så fall en kommentar så ska vi se om ni har rätt.
Men i projektet är vi alltså i Fiskebäck. Tror nästan att det här kortet är från Huset som pappa och mamma byggde. Det som vi till stor sorg för framför allt mina föräldrar måste lämna.
 
Och i mitt dagliga liv nu så händer det kanske inte så mycket. Men i lördags startade vi dagen med bad i Orsjön. 2 minus i luften och 3 plus i vattnet. Gott.
Sen kryss och därefter blev det en biltur. Tur att man har vänner med bil. Först till Karlshamn för att hämta Micke och Sofia. Och sen till Cairenius i Rödeby. Och som vanligt en trevlig dag.
 
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela