roligtlivver.blogg.se

ingen snö bara blåst

Publicerad 2015-02-16 17:25:00 i Allmänt,

Ja det blåser ute alltså. Om nu någon trodde att det var jag som var blåst. O.k då liiite blåst är jag kanske då.
 
En aning förvirrad ibland.
T ex denna vecka då jag bokade in mig på en informationsdag med kommunen. Tänkte gå dit nu på torsdag. MEN av någon anledning så tittade jag på programmet i dag och då såg jag att det stod klart och tydligt den 17. Och inte sjutton är det den sjuttonde på torsdag. Så i morgon ska jag alltså på informationsträff. Handikapprådet är inbjudet och där är jag med. Så jag ska lyssna på budgeten, äldreomsorgen och lite i slutet handlar om handikappomsorgerna. Men jag har gett mig katten på att jag ska verkligen lyssna på ALLT. Så på onsdag om ni har några frågor om kommunen så kom till mig.
Lovade vinterbild i förra inlägget. Och här kommer en från Tandådalen för några år sedan. Visserligen är jag inte med på bilden men antar att det är jag som är fotografen. Skönt och vackert och fint var det i alla fall.
 
Usch i natt drömde jag en riktig mardröm. Om Palle. Han var ju aldrig någon mardröm. Men drömmen var såååå otäck. Jag kan inte ens berätta den, knappt tänka på den. ¨Ändå har jag gått och tänkt på den hela dagen och känt mig väldigt missmodig. Får försöka förtränga det.
 
Här en bild från Liseberg. Micke med 4 av sina brorsbarn.
 
Nu ska jag snart gå på gympa/innebandy och bli lite uppiggad. Det har alltid den effekten på mig
.
Den effekten har alltid Patricia också. Hon var inom en sväng i lördags med barnen och alltid blir man lika glad när hon dyker upp. Var bjuden på kalas hos henne men kunde inte komma så då kom hon vid 8-tiden på kvällen och hade en burk med 7 olika sorters kakor med sig. Tur att jag hade några tanter här så jag kunde bjuda bort.
Denna månaden är kak och godisfri med undantag av semlor!!!!
 
så nu tar jag min klubba och går. Innebandyklubba alltså om ni trodde något annat.
 
 
 
 
 

pensionärer

Publicerad 2015-02-08 18:12:00 i Allmänt,

Kära dagbok. Tror jag slopar denna inledning nästa gång. Blir lite tjatigt
 
Pensionärer finns det gott om. Ja jag har sett en hel del av dom den här tiden. Då menar jag inte spegelbild eller så, utan livs levande sådana.
 
Förra torsdagen besökte jag SPF. Har gått med i en skrivarcirkel och där skulle vi "uppträda". Dvs vi skulle läsa egenhändigt skrivna alster. Jag berättade en delvis sann historia om när min mamma fick en cykel.
Och det satt säkert 80 pensionärer och lyssnade. Eller satt där i alla fall. Lyssnade vet jag inte.
 
Och nu i tisdags så var jag hos PRO och berättade om Det gamla Olofström och visade bilder. Och där såg och hörde jag att man både tittade på bilderna och lyssnade och kommenterade. Kul.
Sen fick jag ärtsoppa och pannkakor och kaffe. God hemlagad ärtsoppa till mig och de andra 70 pensionärerna.
 
Förutom rena pensionärsmöte så har jag haft träff i några av mina s k "tant-grupper". Onsdagens kväll ägnades åt Halen-kvinnorna. En liten grupp som kommer från "vår" egen orienteringsklubb OK Halen. Innan vi blev infösta i OK Vilse.
Vår grupp, som också så klart är pensionärer, har blivit en liiiten grupp. Med åren så minskar vi ju i antal.
 
Och i torsdags var det dags för en annan trevlig samling. Ja ja ja det var bara pensionärer där också.Nä förresten inte riktigt, en fortfarande aktiv arbeterska fanns i gänget.
 
På onsdagen hann jag och några "tanter" förresten en lunch på Gästis i Jämshög. Fisk. En så trevlig lokal som verkligen kan rekommenderas. Kanske ska på resemässa där på torsdag.
 
I torsdags var jag på fik och drack kaffe. Gillar att gå ut och fika. Om jag var själv? Nää så klart att jag hade sällskap av, ja just det några tanter.
 
Och i går började ju melodifestivalen. Det gillas i vår familj. I alla fall av Micke och mig. Micke hade bjudit hem sina gäster och här hemma lyckades jag också hitta två trevliga damer att titta med. Först hämtade vi Kinamat och sen kaffe och glass och tv.
Tv. slutade  halv 10 men damerna slutade inte förrän nästan midnatt. Hade någon kommit in så hade man nog förfasat sig över vårt uppträdande. Absolut nykter, bara kaffe att dricka, men varsin mobil i handen!! Vi spelar ju med varandra och med andra så det plingade ibland och sen var vi ju bara tvungna att spela.
MEN men vi är ju kvinnor så vi klarade av att både spela, prata och fnittra. Även pensionärer KAN fnittra.
 
 I dag har jag inte gjort så mycket. Bjudit Micke på middag innan han gick till sin hockey. Han är nog OIK.s bästa fan. Älskar verkligen sitt OIK.
 
Sen har någon lyckats lägga in en app på min telefon som heter "run-Keeper" eller  något liknande. Och den talar om hur mycket jag går varje dag. Och jag som absolut inte tycker om att gå, jag känner att jag bara måste ut och ta en runda.
Så då gör jag det. T om själv. I dag hade jag sällskap. Sällskap av min mobil alltså. När jag gått ca 10 minuter så blev jag jätterädd för då började min ficka att tala. Den sa ungefär så här: Nu har du gått 1,01 km och tiden är 9.40.
Nu är det ju sportlovstider och jag blir så himla avundsjuk på alla instagrambilder med vinterlandskap, stugor i fjällen, skidspår. Jag VILL också dit.
Sätter in en bild från en fjällvistelse i Geilo i Norge. Ser ju inte så snöigt ut precis. Men jag lovar snön fanns precis utanför dörren. i stora mängder. Här är det kvällsavkoppling, En flitig Ulla och en Birgitta som blandar kortleken och hoppas att någon vill spela.
Nästa gång ska jag visa uteomhusbilder.
Nu ska jag se ett favoritprogram; Landet Runt.
 
 

tacos

Publicerad 2015-02-01 22:02:47 i Allmänt,

Helgen har bjudit på tacos. Ja jag fick ju betala för det. En bra kväll på Renates och när musiken blev för hög för oss mogna, ja de yngsta är väl inte helt i ålder med en annnan, runt 50 eller under 50 eller ja det kvittar ju för trevligt har vi ändå tillsammans. Och det är ett sådant nöje att umgås över åldrar och intresse och tycke och smak. Vi har verkligen utbyte av varandra.
Oj då nu glömde jag ju början.
 
Alltså kära dagbok.
 
Har tidigare i veckan varit och hälsat på barnbarnet som är kvarlämnat i Asarum. Han mådde bara bra. Jag strök lite för honom. Jag strök så mycket att strykjärnet blev helt slut. Kaputt. Så nu kan jag inte stryka mer där nere.
 
Brevet i förra bloggen här som jag skulle skriva till kommunen blev bar skit av. Jag hade bråttom så jag skrev ett mail till soc.chefen och undrade hur det kunde komma sej att kommunen inte svarar på brev. Trodde det hörde till kommunens skyldigheter. Och om det inte gör det så hör det väl till allmänt hyfs. Ja allt det skrev jag inte. I torsdags skrev jag påminnelsen men inte fasen har jag fått svar. Jag blir sååååå trött.
En bild från betydligt yngre dar. Fest på Brantingvägen på 50-talet. Min bästis och lite kusiner, några grannar.En mysig tid.
Nu blir det inte mer i dag.
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela