roligtlivver.blogg.se

Snart slut på maj

Publicerad 2021-05-27 21:41:50 i Allmänt,

Förstår inte hur tiden kan gå så fort när man har så tråkigt. Men tiden går ju i alla fall och nu är det sommar ute. Grönt och vackert. Lite mer värme så vore det perfekt.
 
Jag har planterat dahlior i år. På Lingonvägen hade vi en rabatt med dahlior och den var jättefin men den skulle ju grävas upp på hösten och sen försökte vi varje år märka dom med rätta färgerna men nte gick det så bra. Spelade väl egentligen ingen roll heller. Men lite tjatigt att gräva upp och i med dom igen. NU ångrar jag att jag inte tog med mej några rötter hit. 
 
Så i år i nostalgins tecken har jag försett min lilla jordplätt med många dahlior. Tänkte bara ha dahlior där.OM jag får ha dom i fred för sniglarna. Dom där jädrans små sakerna som verkar ha en omättlig aptit. Jag har länge funderat på hur dom får plats med allt dom äter. Men det är väl ett av naturens under!!!
 
Häromdagen satte jag en gurkplanta som jag fått av Marie och dagen efter så fanns det bara en pinne kvart. Hade jag kommit på hur man lägger över bilder från mobilen till datorn så skulle jag visat det här. Men se det kan jag inte. Får höra med Ida, hon kanske vet.
 
Tiden har som sagt gått väldigt fort och i två veckor så rusade den iväg. För då hade Mickes klass föreställningar, 8 st med 8 i publiken varje gång. En sådan underbar föreställning. Tror den ligger på youtube ännu. sök Jämshögs folkhögskola och sen    en enkel pjäs om frihet  
Den är väl värd att titta på. Han den steppande stålmannen det är Micke det.
 
Annars är det lugnt och tyst. Ganska så tråkigt tycker jag nog. Känns som jag suttit fastlimmad i min soffa i ett år nu. För se promenera eller motion i det fria  tycker jag inte om.
Längtar till min gympa och lite innebandy!!
 
Och i Asarum har man fått tillökning. Ja av en ny hund vill säga. Kompany. Han också döpt efter en fotbollsspelare i City. Aguero och Kompany.
 
Eurovision avklarad med lite mindre glans än vanligt. Mickes flaggor o papper fanns på Smålandsgatan och Micke själv var ganska så utmattad efter föreställningarna. Men god mat fick vi.
Roger och Micke !!! (lite i alla fall) lagade en toppenmiddag. Indiskt tema. Otroligt fint så där blev vi nöjda. Resultatet i tävlingen gick väl inte enligt vad vi önskade.
 
Och i Hockey åker Sverige ut för första gången någonsin. Men inte ens det tycker jag är så roligt längre. Ja alltså hcokey är inte något jag tittar på. Och ännu mindre nu där dom bara förlorar. Kanske det bara är så att jag är en dålig förlorare???
 
Första sprutan mot Covid har jag fått och den andra kommer i juni. Micke har det likadant. 
 
Och om jag som sagt lärt mig mobilfoto till datorn skulle jag satt in massor av kort. Men...
 
Får se om jag hittar något gammalt att trycka in här. För att pigga upp.
 
 
Den här är ju inte sååå gammal. Det är Micke i en av våra små shower. Ica-Stig.
 
Han är ju egentligen lika bra som den nye Ica-Stig.
 
Inte min källare.
Resa till Skottland för några år sedan.
 
Nu går  jag och lägger mig. Hoppas att jag blir lite mer energisk med att skriva. Det är en bra dagbok när minnet blir sämre.
 
Nu ska jag spela lite Wf och lite quiss och sen kanske det blir dags att sova.
 
Nä förresten jag har ju  min senaste bok av Louise Penny. Ser att förra gången jag skrev så läste jag också en bok av henne. Tack till personalen på biblioteket som gett mig en ny favorit.

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela