roligtlivver.blogg.se

onsdag i värmens tid.

Publicerad 2014-05-21 16:51:25 i Allmänt,

Nu är det sommar ute.
Sommaren börjar när jag kan sitta ute och äta frukost. Och läsa morgontidningen höll jag på att skriva.
MEN.. Jag har ju ingen tidning längre. Tyckte det var så himla dyrt att pren. (förkortar när jag inte kan stava) så jag skippade morgontidning. Trodde jag skulle få ångest av att vara utan den men ack så lätt det gick att vänja sig. Det enda jag saknar är det lilla korsordet som jag löste varje morgon. Täck att för första gången i mitt liv så har jag ingen tidning.
Kanske det gick lättare för först och främst så fick jag Gunnels inloggning till sydöstran plus och dessutom så lämnar både Gunnel och Micke hit tidningen. Visserligen många dagar senare men ändå.
Man måste vara smart när man tänker bli snål.
Sist så var det Eurovision song Contest som hade avverkats i vanlig ordning. Och hos oss där man får rösta på Sverige så vann ju Sanna .överlägset med Österike och Nederländerna därefter. Och nu när jag hör Sannas låt så tror jag nog att om inte Österrike haft skägg och mustasch så hade säkert Sanna vunnit.
Kvällen var lång och trevlig.
Sen vete sjutton vad jag gjort. Lite här och lite där. Lite Asarum och lite gympa mm mm
 
I kväll ska vi ha avslutning och då blir det Kinarestaurangen. Vårt favoritställe.
Nu var det meningen att jag skulle trycka in en bild från förra årets avslutning men som vanligt så hittar jag inte något.
I dag hr jag satt blommor i landet. Mitt fina lilla land. Först la jag peppar i landet. Varför? Jo det är så att grannens och min katt (lilla söta Fonzi) har tagit en bit av landet till toalett och det är inte så kul när man ska plantera. Så någon sa att häll massor av peppar där så håller sig katten borta. Så jag hällde massor av peppar där. Och vad tror  ni  hände. Jag satt ute och läste när Fonzi anlände. Han gick bort till sitt spec. ställe och nosade och sen satte han sig mitt i pepparröran. Ett gott skratt fick jag. Katter är underbara djur. Han brukar också vilja ligga på mina dynor och dom blir väldigt håriga så jag har lagt ett gammalt badlakan på en stol. Men tror ni katten vill ligga där. Nä han ställer sig och tittar förebrående på mig. Jag kan riktigt se vad han tänker: SKA du inte flytta på dej någon gång? Men jag är ståndaktig och motstår hans bedjande blickar.
Nu kom min kakleverantör så stopp här.
 
 

testing

Publicerad 2014-05-12 15:16:47 i Allmänt,

 
Endast en testbild. Och se det funkade. På bilden är det Palle, Micke och Camilla och platsen är Trälen, Volvos gamla semesterö.
 

eurovision song contest.

Publicerad 2014-05-12 14:45:00 i Allmänt,

Förra gängen slutade jag med att det var måndag och snart gympa/innebandy och ta mig tusan är det just vad det är. I dag också alltså. Men sen tar vi sommarlov. Men först blir det den obligatoriska avslutningen på Kinarestaurangen. Alltid lika kul och trevligt.
Veckan som gått har väl gått som alla andra veckor nu för tiden.
Får se vad som har sig tilldragit.
 
Träning i bokcirkeln. Låter kanske underligt men det ÄR egentligen en bokcirkel som mer och mer gått över till en teatercirkel. I tisdags var det en "fnitter-cirkus" .Den som av någon anledning tror att pojkar inte kan fnissa skulle vara med på våra träningar. Där fnissas det!!!
 
Men vi tränar också. Den 8 juni kl 14 Jämshögs Folkhögskola. Då vill vi ha publik. Kom och beundra oss eller i alla fall heja lite på oss. En och annan applåd skulle vi verkligen uppskatta.
Arbetsnamnet är Kaos och föreställningen gör skäl för namnet.
 
Stilstudie på en av deltagarna.

Onsdag fm så var det kärt besök här. Kusin Karin, kusinen som bott bara 7 mil bort i många år och som jag ändå inte känt till. Men nu i några år så har vi träffats så ofta som vi kan. Och vi har alltid något att prata om. Det känns ända in i hjärtat att vi har gemensamma gener. Tiden bara rinner iväg och vi sitter oftast kvar vid köksbordet genom både fika och lite mat. Och då pratar vi och pratar och.....
 
Efter det på kvällen blev det mer prat för då hade jag några "tanter" här för en trevlig kväll.
 
Sen vart det torsdag och då var det dags för nästa omgång "tanter" Sopp-gruppen på besök.
Gjorde det enkelt för mig. Tog fasta på BM.s soppa som bjöds på härom dagen. Nämligen Toscana Tomatsoppa Keldas färdiggjorda. Och minsann tyckte man att den var jättegod. Och det tyckte jag också.
 
Fick ett sopprecept och undervisning hur jag gjorde en Tore Vretmansoppa av Magnus när jag var i Göteborg men jag ska spara detta till en annan gång. Den skulle ha champagne i sig och precis när man serverar den så häller man i lite champagne på tallriken och det blir så fint. Men jag tar det en gång när vi inte är så många.
 
Och fm ägnades åt tandläkare. Det är vardagsmat och gå dit nu för jag gör det ofta ofta ofta. varje gång med en tand i en påse. Dit med tanden, isättning av tand  och sen en dag senare åker tanden ut igen. Men nu lovade tandläkaren att på onsdag skulle den sättas dit lite bättre. Men dyrt blir det. Känns i alla fall som om det kan vara värt det för det är INTE kul att ha en stor glugg i munnen. Och inte sitter gluggen som på Tore Skogman utan det är ett stort jäkla hål!!!!
 
På fredag kom Ida och det är alltid lika roligt. Vi bakade världens godaste brownies. Kan inte erbjuda smakprov för alla gick åt på lördagen.
För på lördagen var det ju Eurovision song Contest och stor fest. Micke äääälskar detta. Och många med honom.
Så här var det mat och dryck och frågesport. Micke gör ju en sådan varje år och det är alltid lika svårt.
Här skulle varit bilder men nu vill den inte alls lägga in några bilder. Det går inte säger en röd text och tja då är det väl så då.
Jag väntar med att berätta om söndag osv och mer om eurovision för nu är jag sur på bilderna som inte vill lägga sig här.
Jag har ju inte gjort något sen förra bilden gick in. Måste tänka och klura lite här så ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mååååndag

Publicerad 2014-05-05 16:32:00 i Allmänt,

Och så blev det måndag igen. Då man inte jobbar så känner man egentligen ingen skillnad på dagarna längre.
Skulle i så fall vara att helgkvällar brukar vara lite ensammare kvällar...
 
I lördags var det medvind i Olofström. Ja det blåste inte alltså utan det var en attraktion eller vad jag ska kalla det för nere i byn. Det är nog fjärde året man anordnar detta och det är så himla trevligt. Mycket utställare, mat att provsmaka, storlekplatsen full med barn och barnaktiviteter, frågetävlingar och mycket folk. Mycket folk som man känner och det är ju trevligt.
 
Söndagen var en aktiv dag. Först tipsrunda i Holje Park och sen födelsedagsfirande i Asarum.
 
Nu blev det lite strul här för jag försökte kopiera en bild från fb som Roger satt in på Ida när hon blåste ut ljus på tårtan. Men det blev bara en vit bild.
Alltså först tipsrunda och bingo.
Svår tipsrunda men man kan ju gissa. Har dock aldrig varit med om att man går och gissar på dom flesta frågorna, går fel för man missat en fråga och ändå har svarat och inte gitter ändra detta, kan 4 frågor och sen lämnar man det med orden: Oj viilken svår runda, där var inte många rätt. Och då har jag alla rätt. ja just det ALLA RÄTT.
 
Skulle så klart inte sagt något om gissning osv utan låtsat som om min intelligens gett utslag.
 
Sen Asarum och grill och tårta och spel. Ett spel som Ida kallar för Petter. Ett tärningspel som är en ny bekantskap på spel-listan.
 
Och i dag alltså skvatt ingenting. Jo jag har ju fikat med min Britt-marie och gått en liiiten runda. Handlat och sen har jag läst. Hämtade en bok i fredags och nu är den slut.
 
Får samla lite krafter till kvällens aktiviteter, gympa och innebandy. Grejer som verkligen brukar pigga upp den tröttaste åldring.
Men inget inlägg utan bild så nu får jag hitta något. Marie jag tror jag tar ditt fordon.
 
 

Sköna maj välkommen...

Publicerad 2014-05-02 10:17:52 i Allmänt,

 
 
Nu är det sommar. Kanske inte i dag precis, 10 grader och sol. Men det har varit fina dagar så nu är det knäbyxor och sandaler på. Avtages i oktober. Kanske inte samma byxor hela tiden men sandalerna kan möjligen vara samma. OM jag inte sliter ut dom innan dess. Leve sommar och sandaler!
 
Hmm kanske inte från helgens bad. Skulle vilja säga att detta är Turkiet 2012!
Men man kan ju drömma.
 
Solen är skön när man kan dra fram en stol på altanen, sätta kaffet på bordet, en bra bok i knäet. Då är det gott. Som grädde på moset så kommer grannens katt och kurrar och hoppar upp på stolen bredvid och då ska det klappas.
 
Har hunnit med nästan tre böcker i solskenet. Så i dag är det biblioteksdags. Lite presenter till Ida kanske det blir också. Kalas på söndag.
 
Och i lördags var jag också på kalas, hos Sara, 38 årskalas, tror jag. Det är fint att ha unga vänner. Man blir glad på dessa kalas. Hon dvs jag som absolut inte gillar att dansa kan helt plötsligt både hoppa runt på dansgolvet och tycka om det.
 
Vi har ju också grisar i omgivningen. Ja nu menar jag riktiga grisar. Kanske jag berättat om det tidigare men det tål att sägas. Vi har två grisar från Göteborg som bökar runt på ett område på Ekerydsplan. Samma slänt där jag lekte som barn. Vi startade längst upp och rullade på. Men nu går det grisar där i stället. Och lite rullar dom nog runt också. Kanske inte som vi, nerför hela slänten, men rullar sig det gör dom.
Olofströmshus var varit vitsiga och kallat det för Grisy Living.'

 Jag tror inte grisarna ville vara med på bild för jag får ingen ordning på det här. Men någonstans vid bilen så ÄR det två grisar.
Och "Grissläppet" var en kul grej. Med Musik och invigningstal och applåder och ganska mycket folk. En liten folkfest.
 
Lite nostalgi tar jag väl här också. Hittade en skiva där jag lagt in massor av bilder, huller om buller finns det nostalgi, Filippinerna, sommarflickor tja lite av allt möjligt. Här sitter Micke i vår säng på Järnvägsgatan, är väl 10 månader och klockan är 10 på kvällen och han har just fått en portion potatismos. Varför jag gav honom mat kl 10 på kvällen kommer jag inte ihåg. Men den nöjda minen var väl belöning nog.
 
Teaterträning fortskrider, Kaoset växer. Men till slut så får vi nog någon ordning på det.
Vill ni se oss så kom till Jämshögs folkhögskola den 8 juni kl 14.00. ALLA välkomna
 
Visst är väl dessa vackra gossar värda ett besök.
Nu biblioteket nästa...
 
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela