roligtlivver.blogg.se

sol och snö

Publicerad 2016-01-17 21:33:46 i Allmänt,

Snö och vackert ute. Vilken fin vinterdag i dag. Jag längtar verkligen till en fjällsemester. Köra skidor på fjället, inte utför, ja inte i backen alltså, lite utför går det ju även i spåret, med sol och utsikt. Undrar om det blir någon sådan snart. Tror det inte men man ska aldrig säga aldrig. Rätt som det är kanske någon säger. Ska du följa med till Sälen???
Snögubbarna har mitt kreativa barnbarn Saga gjort. Och dessa gjordes i jul med endast lite snö på altanen. Visst är dom härliga gubbarna.
Annars allt lugnt här. Var på revy i lördags och den var helt o.k. Skriver på vår egen lilla show och har kommit lite på väg.
Nu börjar ju vardagen igen så i morgon är det gympa och innebandy. Trots knäont så ska jag minsann vara med på innebandyn i morgon. Får väl stå lite stilla vid målet och skrika på dom andra.
Sen börjar bok och teatercirkeln på tisdag och Yrsa-tanter på torsdag och möte i morgon och sen är det lite illa för på onsdag har jag skrivit bara 13.30. Undrar om jag ska göra något då och vad i så fall....
Spännande.
Lite kramp i armarna har jag för jag håller just på att avsluta ett projekt. Har under flera år suttit och stickat lappar i olika storlekar och modeller, ganska dåliga sådana för jag är absolut ingen "stickare".har haft detta vid tv.för att bara se på tv det klarar jag inte. Måste göra något och ibland löser jag korsord el spelar på mobilen och då tappar jag helt bort tråden i programmen. Nu har jag i alla fall börjat tråckla ihop bitarna och det gör jag utan att se på att det ska bli något mönster utan jag tar lapp efter lapp o sätter samman. Och det ÄR många lappar. När jag har klurat ut hur jag ska sy ihop det snyggt så ska jag sätta ut en bild på mitt verk.
 

trettondedag Knut

Publicerad 2016-01-15 16:57:19 i Allmänt,

 
Trettondedag Knut har passerat utan att jag tagit bort mina tomtar och inte har jag kastat ut granen. Granen har jag så länge det bara går. Jag äääälskar min gran lika mycket som jag älskat alla mina granar genom årens lopp. Stora, breda, konstiga toppar, fattas grenar, ja alla omfattas av min kärlek.
"Och ena redia gran ska det va annars kan de kvetta!!!"
Denna gran har en extra topp. OM jag sågat av den så hade det blivit en riktigt tjusig gran. Men jag eftersträvar mer en originell gran. Och nu gjorde jag ett Tomtebo i toppen och tomtar som klättrar för att komma dit. Riktigt gulligt om jag får säga det själv.
Paketen under granen kom en försenad tomte med i går. Tänk att man kan ha en extra jul t om i mitten av januari. Sopp-tanter på besök och byte av julklapp. Mysigt
Ja inte bara julklappar utan hela eftermiddagen från soppa till kaffe och att umgås med människor som man tycker om en hel eftermiddag det är en ynnest. Man kan diskutera allvarliga saker och man kan skratta, skratta mycket.

Julen har kommit och gått. Julafton i Asarum med den vanlige tomten dvs Micke. Han skötte sig helt o.k och hade t o m julklappar till mej. Ja ja dom andra fick också.
Julmat, tomte och spel.
Och julbad hann vi också med.
Här var det 38 grader och ett riktigt gott bad. Men vi har ju också badat hela året från augusti till jul. Kerstin och jag i vårt "badprojekt" Avslutning den 23 december kl 13.30 och då ville vi ha tomtar där och minsann dök det upp 20 st sådanan. Hur kul som helst.
Sen fick ju Kerstin och jag bada kl 8 på julaftons morgon för då ville Radio Blekinge intervjua oss. Och så klart vi ställer upp. Allt som kan pigga upp oss och andra är kul. Vet inte om man kan infoga en liten film här. Ska kolla upp det. För Marie filmade julaftonens radiointervju och det blev en jättebra film. Kanske den kommer här en gång.
 
Bilden hamnade överst och där får den stå. Vet aldrig vad som händer när jag börjar ändra. Och vad som händer när jag "leker" med datorn. I dag installerade jag drop-box för Simon har det när han är ute och reser. Men varför jag installerade det eller vad man har det till eller ..... Inte vet jag men kanske jag lär mig med tiden.
 
Efter jul blev det besök i Göteborg för Micke och mej och alla som klagar på SJ skulle ha med mej när dom reser för Sj och jag vi är såååå tighta,aldrig en försening.
 
I Göteborg så var allt bra. Vi spelade en hel del Tjuv och Polis. Tänk att det hänger med ännu. Jag brukar tycka att det är ganska så tråkigt men här fick vi det till att få både fart och spänning. Träffade också brorsdottern med familj.
 
Hos Sigvants i Göteborg (ja förresten både här och där och hos Micke och i Asarum) finns det mycket böcker. En hel vägg. Denna vägg har jag för några år sedan ägnat mig åt att sortera i BOKSTAVSORDNING.
och VAD ser jag på fb?? Jo man har organiserat om böckerna i FÄRG!  hmmm
 
Nyårsafton förflöt lugnt och stilla. Ja det smällde rejält vid 12 men inte vad det jag som smällde.
Förresten så tog vi ett bad både nyårsafton och nyårsdagen. NU hade det varit svårt att bada. Tror inte en min hammare hade hjälpt.
Sen ägnade jag en, nä två dagar åt att städa i min stora garderob. Inte kläder utan diverse allt möjligt. Tog ut och sorterade om och fick mycket mer plats. Då hittade jag dessa! Visst är dom väl söta!
 
Roger eller Magnus första skor.
Med dessa nostalgisaker avslutar jag årets försa epistel.
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela