roligtlivver.blogg.se

lite nostalgi

Publicerad 2018-04-16 16:34:50 i Allmänt,

50-talet ja och kvar i Sibbhult. Kommer inte ihåg riktigt vad jag skrivit innan om Sibbhult och jag "gitter" inte kolla i arkivet här heller. Men jag kan säga att jag verkligen älskade att bo i Sibbhult. Ibland känns det lite sorgligt att vi måste flytta därifrån.

Men om inte så hade  jag ju gått miste om både Palle och mina helt underbara tre pojkar. Så livet blev nog bra i alla fall.
 
MEN Sibbhult var fint. Det kändes som om man blev sedd där. Man mådde bra helt enkelt. Vi hade ett väldigt fritt liv. Livet på landet. Många många kompisar och alla välkomna hem till mitt. Och så  har det varit hela mitt liv. Likadant i Olofström. Välkomna hem sa alltid min mamma.
 
Vi lekte och trivdes. Nu var jag ju bara 10 år när vi flyttade så något ansvar för varken mig själv eller andra hade jag ju inte. Livet lekte helt enkelt. I skogen, vid ån och i trädgården. Hönshuset gick bra att leka i, katterna kunde vi klä på kläder och köra i dockvagn. Tåliga katter. Kanske mindre tåliga höns. Men dom varken klädde vi på eller körde i dockvagn. Dom sprang nog mest runt och kacklade. Taket till hönshuset kunde man klättra upp på och ibland ramlade man ner. Men ok. Så gick det till och ingen som klagade.
Förstår alla att det var en helt underbar tid.....
 
Sen flyttade vi till Olofström. Bara med den lilla mellanlandningen i Lönsboda, ve och fasa, och i Olofström blev det ju också himla bra.
 
Och i Olofström har jag förblivit med några mellanspel i Skåne. Mer om detta när jag blir färdig att skriva nästa gång.
Sätter in en bild här bara för att pigga upp sidan. Tar en i högen.
 
 
Ung Micke sitter mätt och belåten i sängen efter att hans moder kommit på att han nog var hungrig och gött honom med en stor portion potatismos. Ser ni min fina gula plastlampa. Den lampan gillade jag.
Med min dåliga ordning på bilder så kommer jag hädanefter bara att trycka in en och annan bild utan mening egentligen. Håll till godo.
 
 
 

Magnus och Roger  25 december 1967. Just välsignade av prästen till namnen Paul Roger och Per Magnus.Nog det enda tvillingpar som är döpta efter en fotbollsspelare. Ja och då menar jag efter både för och EFTER-namn. Pappa Palles favorit Roger Magnussson....Och ta mig tusan är jag inte riktigt säker på vem som är vem. TROR det är Roger till höger men....
 
 
 
Hmm  nog sjutton är det Roger till höger....
 
 
Och vad händer i realtid??
På en månad har jag hunnit tillbringa en vecka i favoritstan dvs Göteborg. Hos Magnus och familjen. En fin vecka. En dag var vi en runda med bil. Bara kvinnliga bilresenärer. Jättetrevligt.
Lite annat hann vi också med.
 
Och så fick jag ju umgås med mina barnbarn. Det är alltför sällan det blir av. Tågresan gick bra som alltid när jag åker. Måste ha väldigt bra kontakt med SJ. .. Kan absolut inte gnälla i det sammanhanget.
 
Har ju också bra förbindelse uppåt. Strävar på med lite kyrkligt arbete. Påskspelet gick bra men får nog föreslå lite mer action nästa år. Lite sövande var det allt. Kanske svårt att skriva om hela berättelsen men.....
 
Och i lördags var jag på "kurs" med andligt innehåll. Så min lördag innebar att jag tog nattvarden kl 10.00 i Jämshög och åt hamburgare kl 18 00 i Karlshamn. Tala om en innehållsrik dag..
Och nu ska jag på danskurs. Kurs för Micke och kompisarna. Men får väl erkänna att Micke dansar betydligt bättre än vad jag gör så kursen är nog nyttigare för mej. Men så himla roligt vi har där. Ska försöka ta en bild så jag kan sätta in här nästa gång.
Badar gör vi ju också. I morgon blir det bad.
Och bio har jag hunnit med några stycken och en i morgon. Bio är kul.....
 
 
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela