roligtlivver.blogg.se

Hemma igen

Publicerad 2013-09-29 21:30:05 i Allmänt,

 
Så här såg det ut natten till förra söndagen på Kastrups flygplats.
 
Vi anlände per tåg till Kastrup kl 01.00 på natten och kl 07,00 avgick vårt flyg. Så det blev till att hitta någon bekväm sovställning. Och så här sov Micke. Och så sov jag. Jag trodde INTE jag gjorde det men nog sjutton ser jag lite slocknad ut här.
 
En vecka på Menorca avklarad. Låter som ett jobb,avklarat!! Men så var det inte, absolut inte. En fin vecka.
 
 
Och där har vi under veckan åkt från öst till västoch norr till söder. Är inte så svårt. Menorca ÄR litet.
Vi har tittat på huvudstäderna, både den gamla och den nya. Vi har sett skofabrik, provat ost och vin, ätit god mat och druckit främst öl.Och t o m provsmakat gin! Jag som tycker att det är avskyvärt. Men lite få man kämpa när det är semester.
 
Micke som är min fotograf tog bilder på alla vår middagar så här får ni ett exempel.
Sallad med varm getost. Och ÖL.
 
Var i en grotta och tittade. Det var egentligen många små grottor inne i berget. På kvällarna var det nattklubb här men nu var det bara kaffe och öl.
98 trappsteg ner och så klart lika många upp. Vi tävlade om vem som kom snabbast upp igen men tja inte hade jag någon chans där inte.Micke var långt före och dessutom flåsade han inte. Det gjorde däremot jag. Får nog börja träna bättre om jag ska hänga med i fortsättningen.
 
Sol och bad mellan utflykterna och maten. Så jag slänger väl in ett kort från poolen också.

Nä detta är inte poolen utan kanalen som flöt genom badorten. Plötsligt kan jag inte hitta en enda poolbild. Jo en med mig i baddräkt men det ska jag bevara er från. Visst är väl detta vackert vilket man inte med bästa vilja i världen kan säga om min baddräktsbild. Men poolen var fin och havet var fint och vattnet rent på båda ställena.
Vi gjorde tävlingar om allt och en tävling bestod i att se vem som gjorde mest klantigheter under veckan.  Länge ledde Pamela den listan tätt följd av Micke.
Men sen i dag på flygplatsen i Mahon slog jag dom båda med råge. Ja jag slog dom med häpnad också.
Pamela och Micke gick på toa och jag höll både min och Mickes handbagage två ryggsäckar. Av någon outgrundlig anledning så håller jag Micke ryggsäck högt upp i luften ovanför en stor öppning och vi var på etage två. Plötsligt slinter ryggsäcken iväg och ner genom hålet och jag ser till min fasa hur den far iväg neråt. Tur och tack och lov för det så missade den en man med en halv meter. Jag for iväg ner och såg i min fantasi hur man slog terroristlarm om en ryggsäck som kastats in.... Jag sprang runt och letade och till en inf.disk och en vänlig dam följde med mig och letade och sen kom en lika vänlig annan personal och hade väskan och dom log och önskade trevlig resa. Puh sa jag och torkade svetten ur pannan.
Jag sätter in en bild till på något. Får se vad det blir??
 
 
 
 
 Nu ska jag snart lägga mig i i min egen sköna säng.
 
 
 
 
 
 

Snart dax.

Publicerad 2013-09-21 16:11:59 i Allmänt,

Sitter här och har inget precis att göra. Har nästan packat klart. Ska ju åka till Menorca i kväll. Men inte förrän kl 22.00. Sen tåg till Kastrup, framme 1.45 och sen incheckning 06.00. Fyra timmar med en bra bok och nära till kaffe är helt o.k.
Ska bli spännande med Menorca för det är en ny bekantskap.
 
I veckan har jag varit i kyrkan. Det är så att jag vet inte hur det gått till men helt plötsligt så är jag i kyrkan lite då och då.
Inte på högmässa men på andra aktiviteter.
 
Tisdags kväll var jag och berättade om sidan Det gamla Olofström. Lite nervöst var det när jag blickade ut över 30 gamla pensionärer hmmmm blev bestämt fel här, gamla pensionärer och jag som är vadå??? och skulle tala om dator och fb. NÅGRA hade båda delarna men de flesta såg mer ut som "Usch nej inget sådant för mej! "
Jag berättade lite om iden och sen visade jag bilder från sidan, både från Jämshög och Olofström och ta mig sjutton så såg dom intresserade ut allesammans.
Kanske det ska bli min nya bana? föreläsare? Är dock inte något välbetalt arbete. 4 föreläsningar och 0 kr i betalning ger inte ens mat för dagen. Men det är ju ett rent nöje.
 
Innan min egen lilla föreläsning så var det Jämshög och på fm så berättade två av lärarna om sin resa i USA. En mycket trevlig föreläsning med många bilder och nykomponerad musik på gitarr.
Ef  såg vi film. Searching for sugarman. Har visserligen sett den på tv för några veckor sedan men den var klart värd att se om. Kan rekommendera den varmt.
 
Och nu tryckte jag på något??? Tänkte sätta in en snygg bild från en av våra resor till USA som anknytning till USA-föredraget. Denna bild var ju inte så snygg men det var den som "hoppade" in. Bilden föreställer Hotell Peabody och deras ankor. Varje dag gick dessa ankor in på en röd matta och badade i en fontän. Kan det vara någon annanstans som det blir en sådan här turistfälla av det?  Måste erkänna att det var kul att se. Sen efter dagens bad så gick ankorna in i hissen och åkte till översta våningen, takvåningen, där man hade sina egna små stugor.
Och minsanna inte nog med att bilden liksom kom in av sig själv den är ju också gigantisk. Men om jag minskar den så kanske man inte ser ankorna och då faller ju hela ideen med bilden.
 
En annan film som jag också kan rekommendera är Filmen om Monica Z. Såg den i söndags på vår egen fina biograf Grand och den var väldigt bra.
 Och i onsdags hamnade jag i kyrkan igen. Då var det träff i Internationella gruppen och där har jag tydligen blivit medlem. Helt o.k. Kan man göra lite nytta så varför inte?
 
Torsdag och fredag i Asarum. Simon har ju varit sjuk i två veckor nu. Både halsfluss och körtelfeber och det är inte kul kan jag lova. Huvudvärk, halsont och illamående. Det tar på en redan smal pojke. Men nu verkar det som om han är på bättringsvägen i alla fall.
 
I går var jag hos Gunnel. Där fick jag bön (ja så klart jag fick bönor med min nya kyrkliga inriktning) gryta och till det hade vi vitt vin. Och förrätt och för-drink. Ska det va så ska det va. Sen tittade vi på ett program som Gunnel spelat in om modeller med olika handikapp. Lite fascinerande att titta på.
Sen gick jag hem.
 
Och i dag som vanligt kryss om vi duktiga kryssmänniskor klarad med glans.
 
Som extra i dag blir det en till bild från Usa och från pier 39. Djur igen men nu lite större format.
 
 
 
 

Helg.... igen

Publicerad 2013-09-14 15:44:44 i Allmänt,

Ett tag sedan jag skrev här, 14 dagar sedan
Men int´ fasen har det hänt så mycket på dessa 14 dagarna.
 
Får se, måste nog kolla kalendern. Minnet är inte helt i form.
 
Var en fredag eftermiddag på biblioteket med Micke och hans arbetskamrater. Det ska vara berättarhelg på biblioteket den 25 oktober och då ska även vi medverka. Ja jag säger vi, för jag får också vara med. Nu tränade vi för att försöka förena teknik med böcker. vi kallar det Snövit och I-paddan. Jag läste sagan om Snövit och sen spelade vi in diverse scener utanför. Neo, alltså elever från Jämshögs folkhögskola var också där. De var filmarna.
Lite lätt utklädda och sen agerades det. Hur kul som helst.
 
 
 
 
Micke föreställer en groda. Och om ni undrar vad en groda gör i Snövit så undrar vi väl det allesammans. Men han dyker upp lite här och där. Kanske han hoppas få pussa Snövit och bli en prins. Chansen finns för i vår historia så dyker det upp TVÅ Snövit. Får väl berätta sedan om det blev en över till grodan Micke.
 
Fredag kväll var det spelkväll här. Lika spännande som vanligt. Det blev Europaspelet och På spåret. Entusiasmen för spelande kan man inte klaga på.
Jag tror jag var med i det vinnande laget och då är det ju alldeles speciellt kul. Någon som brukar läsa bloggen var också med så kanske det kommer en rättelse vad vet jag...
 
Lördag var vi i Kyrkhult och åt grillat och ja just det spelade lite till. Då Racko.
Söndag var det dags för ett besök i Rödeby. Och god mat och trevligt umgänge. Precis som vanligt.
 
Måndag var det gymmet i 90 minuter och sen började detta.
Gympa och innebandy. Snacka om att någon hade träningsvärk på tisdagen. Men nöjet uppväger mer än nog detta.
 
Tisdag var det start på en annan höjdare. Föreläsningsserien i Jämshög.
Och den startade med att en modig kvinna från arbetsförmedlingen berättade om sitt arbete. Det är kanske inte såå modigt men att plötsligt ställas inför 150 pensionärer är kanske inte en höjdare. Men hon klarade det med glans.
Eftermiddagen, efter att vi inmundigat kålpudding med lingonsylt, ägnades åt en författare, en ung man på 25-30år, som skrivet en bok som heter Utanpå Gul. Han berättade om hur det var att växa upp i Sölvesborg som adopterad från Korea. En mycket bra föreläsning. Alla vi gamlingar satt och log och nickade åt den unge mannen!!!
 
Senare på tisdagen så åkte jag med svärdottern hem till Asarum. Finns ju alltid lite där att tvätta och stryka. jag gillar det, särskilt att stryka. Och sen fick jag passa upp lite på de yngre medlemmarna som båda låg hemma i virus. Nu låg dom ju i sängarna men hade drabbats av ett virus med huvudvärk, trött i kroppen, lite illamående.
 
Och lite behövde dom pysslas om. Jag tyckte jag var väldigt ompysslande men vet ni vad Ida sa när mamma Christina kom hem (ni som drabbades av min mail-attack häromdagen vet det ) Ida sa. Farmor har kört med mig i dag. Jag hade sagt att hon skulle duscha och vädra och bädda sin säng (JAG bäddade sängen) NU förstår jag varför Micke, Magnus och pappa aldrig var sjuka. Dom VÅGADE inte!
 
Torsdag var vilodag.
Fredag så åkte jag till Listerby. Kusinen där mailade dagen innan och sa kom i morgon för då har jag en kusin till här och då gjorde jag det. Fick lite foto på våra gemensamma förfäder. Så här såg min farmor och farfar ut när dom förlovade sig. Måste var i slutet av 1800-talet.
I dag efter att melodikrysset i vanlig ordning klarats av så var jag på Hälsomässa i Olofström Fick bl a en ljuvlig nackmassage.
Och snart ska jag gå till hotellet och äta Tacos.
 
I morgon då........
 
 

Fruntimmersveckan inledd

Publicerad 2013-09-04 23:20:55 i Allmänt,

o.k jag vet att den officiella fruntimmersveckan inte är nu.
Men min sådan vecka är NU.
I dag har jag haft ett tantgäng här. Damer som just nu har gått. 5 st
I morgon kommer mitt soppgäng, 6 pers
och sen i morgon kväll ska jag träffa nästa tant-gäng 7 st.
Alltså totalt 18 - mig 3 ggr är 15 tanter som jag ska träffa på 2 dagar. Är inte det en fruntimmersvecka så säg.
 
I dag kände jag mig som Hasse Alfredsson i sketchen när han knäpper ihop västen med gylfen.

Nu har jag ju varken väst eller gylf men jag har cykel och en väska.
 
Så här gick det till. På min cykel som jag av tidigare händelse har behövt såga upp  låset på  har jag nu ett löst cykellås.
Jag cyklade till Maxi och (använder förresten hjälm nu för tiden) låste ordentligt min cykel. Men ojsan hade just satt fast väskan i låset. Tittade mig omkring och tog fram nyckel och låste upp cykeln. Tänkte nu sätter jag den lite bättre runt ramen och det gjorde jag. Men vad tror ni hände? Jo den förbaskade väskan satt fast igen......
 
Allt för idag. Godnatt
 
 

Livet flyter på.....

Publicerad 2013-09-03 21:44:51 i Allmänt,

Hösten börjar närma sig. Och jag som knappt, trots den fina varma tiden, hunnit fatta att det är sommar och nu är den SLUT.
Hur kan tiden gå så fort. Skulle behöva en förklaring på detta.
Men det är väl bara att acceptera fakta. Det är snart HÖST.
 
Visserligen pratade jag nyss, kl 21.15 med yngste sonen och han satt ute på balkongen och löste korsord och njöt. 13 grader och han njöt. Förstår nu alla att han är värre än mej med värme/kyla. Jag går utan sockor nästan hela året men jag sitter inte ute och njuter med 13 plusgrader.
Här sitter gossen och njuter i snön med sin farmor Sylvia. Lite mer påklädd på den tiden när jag fick bestämma!
 
Veckan har bjudit på två gånger gym och en utflykt.
 
Jag var på hjortsafari. Verkligen trevligt. Vi fick sitta på flaket på en bil. Nä det var på flak och sen körde en traktor oss. Strunt samma det var ju inte flaket som var målet utan alla hjortarna som var i ett jätte-hjort-hägn. Vi hade mat med oss och då kom både stora och små djur fram och åt. Fint. Dessutom bjöd flakets värdinna på kaffe och ost och kex. Och kvällen var skön.
 
Sen har jag strukit tvätt i Asarum. Jag gillar verkligen att stryka tvätt. Har alltid tyckte om att ta en full tvättkorg, sätta på tv.n och sen stå där och stryka/titta på tv/filosofera lite. Och det har jag gjort i dag.
 
Alltså,jag stryker inte här men jag tryckte på infoga bild av någon anledning. Jag behöver egentligen inga anledningar för att göra saker. Jag bara gör!!! Och nu tryckte jag på bild och då ville inte min vän datorn göra något om jag inte infogade en bild. Så här en bild från mina yngre dagar.
 
I morgon ska jag äta lunch på Kinarestaurangen.
 
Men visst i lördags DÅ var vi i Lund. Melodikryss i direktsändning. Vi åkte hemifrån med tåg kl 6.15 och efter frukost i Lund så bänkade vi oss vid ett bord med stora kryss i händerna och sen kom Anders. Anders Eldeman alltså. En liten höjdpunkt för oss melodikrysslösare. Varje lördag äter vi frukost tillsammans och löser kryss. Och nu var det alltså live med Anders. Och som extra bonus lite Johan Wester.
 
 
Jätten Finn som, vilket jag inte kommer ihåg sedan skolresorna, var tja just det jätteliten.
Men en jättekram fick han av mig i alla fall. Visserligen var det någon, som när jag satte bilden på min sida på FB, undrade om jag kramade en jättekebab!!!!
Måste för säkerhets skull påpeka som jag även gjorde på fb-bilden att det är Kebaben till vänster och alltså jag till höger.
Nu säger Kebabkramaren god natt.
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela