roligtlivver.blogg.se

så dumt.

Publicerad 2013-07-29 15:23:00 i Allmänt,

Ja så himla dumt. Att jag alltid halkar lite på tangenterna och sen försvinner allt.
 
Men på att igen!!!!
 
Ja alltså fredagen var lååång men sen kom påskafton f´låt lördagen menar jag och då blev allt mycket trevligare.
Start med melodikryss och som vanligt gick det bra.
 
Sen blev det sen eftermiddag och då kom lilla gänget från Karlfeldtsvägen iförda rosa Olofströmströjor.Dvs Micke, Sofia, Sara och Domagoj. Lite senare kom Marie med en nybakad Sverigekaka, gjord på Mickes mjöl. Så himla god kan jag lova.
 
Ännu lite senare kom Kerstin och i det vackra vädret satt vi ute och drog en spader eller rättare sagt en racko.
Ännu senare kom Gunnel som nyss återvänt från 5-dagars i Boden.
Med vin och öl blev kvällen ännu trevligare.
När myggen började angripa, dom två! som var där, så flyttade vi in. Det är inte mycket myggor ännu i år.
 
Sen fick Micke äntligen, som han tjatat om detta spel, spela Sverigespelet men det gick inte riktigt så bra som han tänkt sig. Han och spelpartnern Gunnel hade inte riktigt samma åsikt om HUR man skulle lägga upp strategin  Det gick inte så långt som till slagsmäl men lite lite sur var han allt..
Vem som vann förbjuder mig min blygsamhet att tala om.
 
Sen avslutade vi kvällen, då hade vi ätit och druckit och ätit den goda kakan, med ett favoritspel Scategorius (detta är nog felstavat men strunt i det) Och där gick Gunnel/Mickes åsikter helt samman och dom slog oss allihopa
 
Söndagen tja den gick.
 
I dag ska jag snart gå och äta blåbärspaj. Tänkte ta och tvätt lite snabbt men  så här såg det ut i tvättstugan.
 
 
Vad tror ni det stod på lappen??
Nu väntar pajen!!!
 

titta någon har tittat.

Publicerad 2013-07-28 19:57:36 i Allmänt,

Sååå glad jag blir när jag ser att någon har läst här. Fortsätt så.-
Försökte hitta en bild som visade hur glad jag blev för att ni tittar. Den enda bilden jag hittade var den  här. Så håll till god. SÅÅÅÅÅ blad blir jag.
 
Har inte så många bilder på mig själv då det är jag som tar bilderna och som alltså också har möjlighet att radera bilder!! Eller är det mIcke som fotar och jag är väl inte hans favoritfotoobjekt kanske.
 
 
 
 

Måste vara värmen....

Publicerad 2013-07-26 21:01:51 i Allmänt,

´Vad jag är klantig. Skrev ju en lång, lång bit här och sen lyckades jag få bort det. Bara så där, vips och så bort.
Vet inte hur det gick till.
MEN jag ser att bilderna jag la in dom är med här.
 
Jag skriver väl igen då.
 
I dag är det fredag. Känns som om det har varit långfredag. Ja inte med beaktande av värmen men av lååååång fredag. Trååååååkig fredag. Ensam fredag.. Låter jag grinig? Det är inget mot vad jag egentligen är.
Men i morgon är det lördag och förhoppningsvis en bättre dag. I alla fall för mitt humör.
 
Och tangenterna vill inte vara där dom brukar vara. Jädrans skit!!!!
 
Tidigare i veckan, från fredag till tisdag har jag umgåtts med tre förtjusande damer. Sätter in bilder på dom igen fast jag ser att dom ligger här. Men nu sätter jag in dom i sitt sammanhang.
Alltså här har varit
 
 
Ida 13 år och Alice 14 år.
Och
 

Saga 10 snart 11.
 
I dag blir det stora bilder och om jag gör dom mindre så blir dom konstiga så det får bli så här stora.
 
Jag har alltså haft fullt liv här i flera dagar. Hur kul som helst. Som avslutning var vi på Kinarestarurange för det är Alices önskemål när hon hälsar på här. Undrar vad det är för fel på farmors mat. Den måste väl vara hur bra som helst??? Hmmm.
 
Sedan har vi ätit glass. Ja inte vi utan dom,. särskilt dom två större flickorna. Vi gick ner och pantade tomflaskor  och det var många. Jag lovar att jag inte har gått runt och samlat dom utan det är helt egenhändigt urdruckna. Kan kanske inte säga att dom är egenhändigt uppdruckna för jag har ju haft hjälp med dom flesta. Men nåja det blev lite pengar av det och då fick man köpa vilken glass man ville. Saga kunde inte bestämma sig så det blev ostbågar (kommer just på att inte en godisbit åt vi under hela tiden.) och Alice och Ida köpte glasspaket, Ben och Jerrry och en annan stor sak.
 
Så på kvällen satt vi och åt glass och tittade på vår nya favoritserie CASTLE. En serie som kallas för action/komedi.
Att jag gillar den är kanske inte bevis för att den är bra. Jag gillar ju serier som Big Bang, gamla Mash, Skenet bedrar och How I met your mother. Och sen också så klart Morden i Midsomer och kom. Lewis.
Lite Racko hann vi också med. Och så var vi ju på Östersjöfestivalen.Och i Asarum och vid sjön Halen.
 
 
Tiden gick jättefort inga lååååånga tråååååkiga dagar då inte.
 
I onsdags hade jag "dricka upp gammal likör träff" här. Kerstin kom på att hon hade Likör som var bäste före 2011 och den gick bra att dricka. Så jag försökte få hit några tanter (det är ju sånt mitt umgänge är nu för tiden) och vi lyckades bara få hit en sådan. Flickorna hade åkt hem då och det blev ju så tyst så jag fick kalla det gamla gardet.
 
Vi drack några glas likör och åt rostat bröd och kaffe och hade mysigt. De enda förutom vi som kom var Micke eftersom  jag hade lovat att han skulle få middag med sej hem. Så han kom kl halv 8 och då i sällskap med några kompisar från där han bor och dessutom en personal som hade hand om Paul i rullstol.
 
Dom har sådan tur så att det finns en manlig som jobbar som vikarie. Inget fel på annan personal absolut inte. Men det är inte fel att ha lite manligt inblandning. Hade inte träffat honom innan så jag vet inte vad han fick för intryck av Mickes mamma som öppnade med likörflaska i handen. Jag trodde ju bara det var Micke som stod där så man kunde "skoja" till det.
Dessutom när Micke skulle gå så sa han, "det är ju fotboll kan man få några öl" och då plockade jag fram två starköl till honom.
Saken är den att jag har Mickes öl här, han handlade när vi var i Prag. Han tycker det själv för han är så förtjust i öl, så annars skulle den ta slut illa kvickt.
 
Och på torsdagen så hade vi en ny tant-träff, Yrsagänget hade träff i Brokamåla. Fika först, rabarbarerpaj med hallon och blåbär och grädde. Sen bad och sen paj. Med SVAMP. men man kan ju peta bort den.....
 
 
Och sen den lååååånga fredagen och i morgon är en ny dag...
 
 
 
 
 

Bild-tillägg

Publicerad 2013-07-13 20:45:41 i Allmänt,


Kortet jag lovade i förra rapporten:
 
Ninni på besök i Asarum. Måste vara 9? år sedan.
Och nu är snart lördagen slut. Kryss i morse och sedan har jag inte gjort ett skvatt. Skönt tycker ni? Vad tror ni jag tycker?
 

Lite om allt möjligt.

Publicerad 2013-07-13 19:26:00 i Allmänt,

Så har ännu lite tid förflutit i mitt liv. Och vad sjutton har jag gjort?? Ja säg det??
 
Men midsommar var i Rödeby och trevligt som vanligt. Trots att vi inte tog turen med Axel upp i Nättrabyån. En tradition som vi annars haft i några år. Men det blev god mat och trevliga lekar och framför allt trevligt sällskap.
 
Vad mer som hänt?
Jo två gånger under sista tiden har jag pratat om "min" sida Det gamla Olofström och det är kul. Alla verkar intresserade. Som tur är så har jag ju Annika med mig som pratar om Olofströms kommuns Bildarkiv. En bildskatt att ösa ur...
 
Jag har varit på hotellet och firat en 70 åring i mitt Sopp-gäng och jag har varit på teater på Kastellet för ja vilken gång det vet jag inte. Men många gånger är det.
 
Sen har jag varit med ett annat gäng och övernattat på Villa Andrum. Ett hus beläget vid halens strand. Så här vacker var utsikten. Vi promenerade då ena dagen i ösregn och den andra dagen i strålande sol. Båda delarna har sin charm.
 
 
På kvällen efter god mat och trevliga lekar även där så blev VI så här vackra. Eller vi kanske skulle bli. Själv har jag inte märkt någon skillnad. Här skulle kommit bilder på damerna insmorda i ansiktmask. Bilderna har försvunnit någonstans. Kanske datorns egen censur tagit bort dom. Inte vet jag....
 
Pensionärsresa till Skåne, Halland och Småland. Och tittar på kossor. Som gick upp på en "karusell" när dom ville bli mjölkade och en maskin utförde mjölkningen medan kossan sakta åkte runt. När hon kommit runt och blivit mjölkad så steg hon helt sonika av. Vete sjutton hur det gick till. Sen dessutom så berättade man att mjölken gick direkt 30 meter i rör i jorden ner till det egna mejeriet. Underligt! Lite annat gjorde vi också förutom att beundrarkossorna. Strosade i Laholm och det var en fin liten stad.
Och nu i denna veckan så har jag haft kärt besök från Göteborg. Brorsbarnen Anna med mamma och dotter.
Måste ha glömt att ta fram kameran för några bilder har jag inte. Men då sätter jag in från ett tidigare besök. Kanske 7 -8 år sedan.
Men detta gör jag i morgon för nu har jag inte tid.
Återkommer.
 
 
 
 

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela