roligtlivver.blogg.se

Redan juni

Publicerad 2016-06-09 22:41:58 i Allmänt,


Ser att det är 6 månader sen jag skrev sist. Men tror förbaske mig att det var bad som gällde då också. Avslutade ju projektet "att bada varje dag" till  jul.
 
Men sen kom vi på vårt nya mål, "bada i minst 25 olika sjöar i Olofströms kommun till midsommar" så nu fortsätter vi badandet. Har redan badat i 25 st däribland ett stenbrott, som var en av dom finaste badplatserna och sedan två "dy-sjöar" i Harasjömåla.
I den ena gick vi försiktigt i och hittade några stenar och det var väl ganska o.k. Sen åkte vi runt lite och kom till Bäckasjön och där var en familj och en liten kille som gick i vattnet vid kanten. Stöddigt så sa vi att Här ska vi bada, skulle ni kunna ta kort. Och visst det skulle man kunna. Så i gick vi, men vi hade inte tagit med i beräkningen att vår vikt var en aning mer än den lille killens så ner vi sjönk. Ända till knäna. Men log gjorde vi, man får ju inte vara dum!!! Om jag hittar kortet just från detta tillfälle så ska ni få se vårt krampaktiga leende. Baddräkten behövde 5 sköljningar för att få bort den bruna färgen från dyn. Sen har vi tagit selfies och det är inte lätt för två tanter i vatten. Men Kerstin har kämpat tappert. Bäst är när vi har haft vår egen fotograf Marie med, DÅ har det blivit bra bilder.
Skoj har vi haft när vi kört omkring i skogarna för att hitta badbara (badbara innebär att det antingen ska vara en liten strand eller en stege) sjöar. Det var detta vi missade vid dyn i Bäckasjön. Många mil på skogsvägar har det blivit. Spännande.
 
Annars har väl våren kämpat på som vanligt. Inga större grejer. Som vanligt motion och spel i lagom form. I dag har jag varit energisk värre, gym på fm och simning på kvällen. Som en liten pensionär kan gno.
 
I morgon är det först Asarum som gäller. Ida slutar 9.an och har avslutning redan kl 8 o då tänkte vi vara på plats.
Alltså denna lilla tösabiten är det som  gäller i morgon.

På kvällen blir det lite grillning på Äppelvägen och hoppas att gästerna vill ha lite eller rättare sagt mycket rödvin, Hittade i garderoben en icke öppnad box med dylikt inköpt för 5 år sedan och prövade den på några andra gäster härom veckan och den var helt o.k. Mycket blev dock kvar och då det t o m var en 5-litersbox och om man tänker på att jag INTE dricker rödvin så......
Riktigt roligt att skriva av sen lite så kanske det blir lite tätare mellan skrivlövningarna nu.....
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

udda farmor

En något skrynklig tant med positiv livssyn.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela